Richter Gedeon - Rólunk Gondoskodik

Az allergia
kezelése

Az allergia
kezelése

MEGELŐZÉS

A betegek legnagyobb része a közepes fokú allergiában szenvedők közé tartozik. Ilyenkor a tünetek több mint 2 órán át tartanak, a mindennapi tevékenységet már zavarják. Jellemző a tartós és kifejezett orrdugulás, ami az alvás szempontjából igen kellemetlen lehet, így gyakori a fáradtságérzés is. A legsúlyosabb fokozat, ha már a mindennapi tevékenységek elvégzését is gátolják a panaszok, és az alvás szinte lehetetlenné válik. Az ebben szenvedőknek már komoly betegségtudta van, az életminőségük is jelentősen romlik.

Sajnos az allergiát meggyógyítani nem lehet, csak a tüneteket tudjuk kezelni. Terápiás szempontból az lenne a kézenfekvő, ha az allergéneket el lehetne kerülni. Egy pollenben gazdag környékről való elköltözés, vagy a kedvenc háziállattól való megválás a tapasztalatok szerint sokszor megoldhatatlan. A háziporatka eltávolítására ugyan vannak módszerek, de ezek folyamatos és kitartó elvégzése mellett is csak csökkenteni lehet a levegőben keringő atka-ürüléket.

Az élelmiszer vagy foglalkozási allergének elkerülése valamivel egyszerűbb. Amennyiben a megelőzésre még sincs lehetőség, gyógyszeres kezelés válik szükségessé. A cél, a tünetek megszüntetése a legkisebb gyógyszermennyiséggel, mellékhatások nélkül.

Tovább a gyógyszeres kezelésre!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!