Richter Gedeon - Rólunk Gondoskodik

Az allergia
kezelése

Az allergia
kezelése

AZ ALLERGIA FELISMERÉSE

Mit érdemes megfigyelnünk ahhoz, hogy el tudjuk különíteni, hogy allergiánk, vírusos vagy bakteriális fertőzésünk van?

A bakteriális fertőzés tünetei viszonylag egyértelműek, sűrű, zöldes-sárgás váladék az orrból, a hátsó garatfalon lecsorgó nyák jellemzi. Társulhat hozzá arcfájdalom, fülfájdalom, mindkettő lehet csak féloldali, valamint gyakori a hőemelkedés vagy láz is.

A virális fertőzés tünetei sokkal inkább hasonlíthatnak az allergiás tünetekhez - vizes orrfolyás vagy orrdugulás, tüsszögés és orrviszketés. A virális fertőzések azonban kevesebb, mint egy hét alatt meggyógyulnak, hacsak a szervezet nem fertőződik felül baktériumokkal. Itt már figyelni kell arra, hogy van-e esetleg társuló alsó légúti panasz, mint pl. éjszakai köhögés, köpetürítés, rekedtség, sípoló légzés. Ilyenkor mindenképpen érdemes szakorvoshoz fordulni.

A szénanáthát leginkább a szemviszketés és az időfaktor különíti el a fentiektől. A pollenszezonhoz kötött szénanátha felismerése az első alkalommal okoz inkább nehézséget, az évről évre ismétlődő szezonális allergiát a betegek már maguktól felismerik, és az esetek többségében, megfelelő antihisztamin kezeléssel kézben is tartják. A nehézséget inkább az okozza, ha a panaszok nem múlnak, vagy romlanak, esetleg asztmás tünetek jelentkeznek, vagy más jellegű allergia is kialakul – ilyen lehet a keresztallergia.

Amennyiben Ön a tünetei alapján bizonyos abban, hogy allergiája van, rendelkezésre állnak recept nélkül kapható, hatékony antihisztamin készítmények. A ZILOLA® az egyik legmodernebb készítmény, amely a korábbi gyógyszerekhez képest már nem okoz álmosságot, fáradékonyságot. A ZILOLA® ráadásul már egy óra elteltével képes csillapítani a tüneteket, és több mint 24 órán tart a hatása. Naponta egy tabletta elegendő, hogy kellemetlen közérzete jelentősen javuljon.

Tovább az allergiával kapcsolatos vizsgálatokra!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!